23948sdkhjf

MP: Felsatsade EU-miljarder!

EU:s stimulanspaket pumpar in mångmiljardbelopp i fossila teknologier. Detta är kvalificerat vansinne, för nu gäller det att klara klimatomställningen, tycker Miljöpartiet.
Miljöpartiets EU-parlamentariker Carl Schlyter och ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson kritiserar att stimulanspaketet som beslutats i EU-parlamentet den 6 maj saknar satsningar som gynnar klimatomställningen. Miljöpartiet och Gröna gruppen i EU-parlamentet förespråkar investeringsprogrammet ”A Green New Deal for Europe”.

– Det är dags att sluta plöja ner offentliga mångmiljardbelopp i fossila teknologier, säger Carl Schlyter .

– I hela EU behövs energieffektivisering av byggnader, infrastrukturinvesteringar för miljösmarta trafiklösningar och omfattande satsningar på förnybar energi. Det behövs hållbara satsningar som ger många jobb, säger Mikaela Valtersson .

– EU hade möjligheten, men missar den chans som ett grönt investeringsprogram skulle ha gett, att både lösa den ekonomiska krisen och klimatkrisen, säger Mikaela Valtersson.

– Det som ger mest jobb och miljö för pengarna är att satsa på energieffektiviseringar i den sektor där det gör mest nytta - i byggnadssektorn, säger Carl Schlyter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125