23948sdkhjf

6 mil utan oljebyte

Sven Carlsson Trafik i Gnosjö har kört en av sina bussar i 60 000 mil utan oljebyte. Det har varit möjligt tack vare en processor som renar oljan.
Att minimera oljeförbrukningen i tunga fordon är ett bra sätt att skona miljön, det är inte bara avgaserna som är problemet. Gnosjöföretaget Sven Carlsson Trafik har satsat på att bygga in en processor som renar oljan så att den håller många gånger längre än annars.

Sven Carlsson köpte 16 processorer av leverantören Clean Oil Technologies. Deras teknik sägs fungera lika bra även i andra fordon, tunga som lätta. Processorn kan också användas till arbetsfordonens hydralik. Tekniken att rena olja och förlänga dess livslängd med flera hundra procent har nyligen vunnit titeln bästa svenska miljönyhet i en webomröstning anordnad av Eco Innovation.

Enligt Göran Fredriksson, chef för marknadsföring om kommunikation hos Clean Oil Technologies, lovar att företagets teknik också minska mängden koldioxid som släpps ut. Detta för att en bra motorolja ger motorn optimal funktion.

Läs mer om Sven Carlsson Trafiks vd Sara Carlsson Spångberg i nästa nummer av TRAFIKFORUM som kommer ut den 22 maj!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078