23948sdkhjf

Tunnelbanering sågas

Socialdemokraterna och Stockholms handelskammare vill bygga ny T-banering i Stockholm. Idén tvärsågas av den borgerliga alliansen för att den blir så dyr.
Stockholms handelskammare har ingått en ohelig allians med Socialdemokraterna för att plädera för ett nytt enormt tunnelbanebygge: En halv ringlinje mellan Hammarby sjöstad och Lidingö via Kungens Kurva och Sundbyberg.

De styrande borgerliga allianspartierna anser idén vara så kostsam att det inte ens är lönt att göra en förstudie om den tänkta tunnelbanedragningen. Det tycker dock socialdemokraterna som ger handelskammaren sitt stöd. Om den här T-banan skulle byggas innebär det samtidigt att Tvärbanan till vissa delar kan läggas ner och den planerade förlängningen Alvik-Solna kan skrotas.

Enligt trafiklandstingsrådet Christer Wennerholm (M) är det dock inte lönt att ens fundera på den föreslagna nya T-banan. Enligt honom finns det ingen möjlighet att finansiera den dyra tunneldragningen, endast en möjlig ny T-bana finns inom rimlighetens ram för framtiden: Den tänkta linjen Odenplan-Karolinska Sjukhuset i Solna. Men inte ens den går säkert att finansiera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39