23948sdkhjf

Finnlines startar ny linje

Rederiet Finnlines öppnar ny direktfärjelinje mellan Finland, Polen och Tyskland. Första avgång äger rum 2 juni och förbindelsen blir den enda i sitt slag.
Från och med 2 juni i år erbjuder Finnlines som enda rederi endirektförbindelse mellan Tyskland och Polen med den nya linjen från Lübeck-Travemünde till Gdynia. Överfartistiden är 15 timmar och avgång från Lübeck-Trevemünde är varje tisdag, torsdag och lördag kl 16.00 Ankomst 07.00 nästa dag. Härifrån seglar färjan vidare till Finland. Avgång från Polen till Tyskland varje onsdag, fredag och söndag, klockan 17.00. Ankomst Lübeck-Travemünde klockan 08.00 följande dag. Möjligheten att boka resor finns från och med 25 maj 2009.

Med den nya linjen utökar Finnlines tidtabellen. Således kommer frekvensen mellan Tyskland och Finnland att ökas med 10 avgångar per vecka. Med direktlinjen från Lübeck-Travemünde når Finnlines fartyg Helsingfors efter 27 timmar, med stopp i Gdynia varar överfarten 38 timmar. På dessa linjer använder sig Finnlines enbart av fartyg i STAR-klassen. Det är moderna färjor, som infördes under åren 2006 och 2007, har plats för upp till 400 passagerare och 4 200 längdmeter.

Den nya tjänsten är ett resultat av en optimering av Finnlines erbjudanden som utarbetades gemensam med moderkoncernen Grimaldi Group. Emanuele Grimaldi , vd och styrelseordförande i Finnlines, förklarade detta på en presskonferens i Helsingfors:

- Vi står numera precis inför avslutningen av vår nypositionering. Jag är övertygad om att vi på det viset förbättrar servicen för våra kunder och samtidigt optimerar kapaciteten i Finnlines flotta.

Därutöver understryker nypositioneringen Finnlines ledande roll att driva ”Motorways of the Sea“. En högre frekvens på Helsingforslinjen samt
öppnandet av de nya linjerna Lübeck-Travemünde – Gdynia och Gdynia – Helsingfors hjälper den europeiska kommissionens ansträngningar att
förflytta frakttransporterna till de blåa sjömotorvägarna. Därmed reduceras koldioxidproduktionen och risken för olyckor minimeras.

Som en del av Motorways of the Sea räknas också den nya linjen mellan Helsingfors och S:t Petersburg, som är i drift sedan den 4 maj 2009. Varje
måndag anländer M/S Transeuropa på sin väg från Lübeck-Travemünde via Sassnitz till S:t Petersburg. Linjen angör nu även Helsingfors hamn, Vuosaari.

Därutöver höjde Finnlines redan i början på året både frakt- och passagerarkapaciteten på linjen mellan Tyskland och Ryssland genom insatsen
av ytterligare ett fartyg.

FAKTA/Finnlines


Finnlines är ett av Europas största linjerederier och är noterat på börsen i Helsingfors och specialiserat på frakttransporter i Nord- och Östersjön och
erbjuder bland annat överfarter och skräddarsydda resepaket för passagerare med fordon på rutterna Kapellskär-Nådendal och Malmö-Travemünde.. Finnlines är en del av Grimaldi Group of Italy, en av världens största operatörer för Ro-Ro fartyg och Motorways of the Sea för både passagerare och frakt. I Grimaldi Group ingår även Grimaldi Lines, Atlantic Container Line (Sweden) Minoan Lines (Greece), Malta Motorways of the Sea (Malta).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078