23948sdkhjf

Ludvika bantar stadstrafiken

I augusti läggs 40 procent av Ludvikas bussburna stadstrafik ner, rapporterar Dalarnas Tidningar. Det saknas helt enkelt pengar för att driva trafiken.
Lågkonjunkturens effekter på kollektivtrafiken blir nu allt mer kännbara med uppskjutna bussköp och nedlagda linjer som följd. Ludvika är en av många kommuner där det saknas pengar i budgeten, i det här fallet handlar det om ett par miljoner som drabbar busstrafiken. Första linjerna läggs ner redan i juni men den stora linjeslakten genomförs i samband med hösttidtabellen i augusti.

Framför allt drabbas stadstrafiken men även linjen mellan Nyhammar och Rämshyttekorset till Borlänge läggs ner. Eftersom trafikbeställningen för 2010 ska lämnas in till Dalatrafik i mitten av juni debatteras frågan för fullt i kommunfullmäktige. Sannolikt vill Ludvika göra fler trafiknedläggningar även för nästa år.

Trafikhuvudmannen Dalatrafik tycker det är trist att kommunerna väljer att skära i kollektivtrafiken när pengar ska sparas. Dalatrafik jobbar som alla andra inom kollektivtrafiken i Sverige med fördubblingsarbetet vars mål är att fördubbla kollektivtrafiken till 2020. Om fler följer Ludvikas exempel lär det bli svårt att klara det målet, konstaterar Dalatrafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078