23948sdkhjf

Sommarkort i Skåne

Återigen är det dags för Skånetrafikens Sommarkort som funnits sedan 1999 och som varje år vinner i popularitet. Kortet är giltigt mellan 15 juni och 15 augusti.
I år är upplägget 50 resor à 3 timmar och priset är 485 kr. En nyhet för i år är att antalet externa återförsäljare ytterligare har utökas för att täcka alla Skånes hörn. I år kan man köpa Sommarkortet på alla Coop, 7Eleven och Pressbyråer i Skåne. Målet för årets försäljning är 82 500 kort och försäljningsstart är den 1 juni.

Sommarkortet gäller på Skånetrafikens bussar och tåg under perioden 15 juni – 15 augusti. Kortet berättigar till 50 valfria resor under perioden och varje resperiod gäller i tre timmar. Sommarkortet är opersonligt och två barn under 7 år kan följa med vuxen resenär utan kostnad. Det innebär att man kan resa i tre timmar inklusive byte, dock måste sista bytet vara påbörjat inom tre timmar.

– Sommarkortet är ett efterlängtat och populärt kort, både bland våra pendlare och fritidsresenärer. Många utnyttjar det till att upptäcka utflyktsmål på hemmaplan i Skåne och våra utflyktstips på vår hemsida är under den här perioden mycket populära, säger Anna Bertam , marknadsprojektledare på Skånetrafiken.

I år utökar Skånetrafiken ytterligare antalet externa återförsäljare som under sommaren säljer kortet. Detta för att förse hela Skåne med Sommarkort, men även som ett led i att minska kontanthanteringen ombord på Skånetrafikens fordon. Av den anledningen går det därför inte att köpa Sommarkortet ombord på stadsbussarna. Hela projektet är ett test som ska utvärderas efter sommaren. Lista på externa återförsäljare. Liksom tidigare år kan man även köpa Sommarkortet online på Skånetrafikens hemsida, med start den 25 maj. Från den 1 juni kan man som vanligt även köpa Sommarkortet på regionbussar, kundcenter och hos Skånetrafikens externa återförsäljare.

I år gäller Skånetrafikens Sommarkort inte för resor med buss till Laholm, Markaryd och Älmhult.

FAKTA/Här gäller Sommarkortet 2009
Skånetrafikens bussar och tåg
Busslinjer som körs av taxi
Närtrafik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078