23948sdkhjf

Pingviner på Malmö C!

Med pingviner i hög hatt som förebilder vill Skånetrafiken få resenärerna vid Malmö C att visa hänsyn när stora ombygget av stationen startar till hösten.
Det kommer att bli trångt när Malmö C ska byggas om för att anpassas till Citytunneln. Kampanjen, ”Åt samma håll”, varar mellan den 11 – 29 maj och syftet är att förbereda resenärerna inför hösten. Förebilden för informationskampanjen ”Åt samma håll” är hämtad från naturen. Pingviner är något av djurrikets experter på att föra sig i grupp och samtidigt visa hänsyn till varandra.

– Eftersom det kommer att bli trångt och krävas extra mycket hänsyn tycker vi att pingvinens sätt att agera känns helt rätt för Malmö C. Vi vill påminna om att det kommer att bli trångt, och som resenär får man inte glömma bort sina medresenärer och visa omtanke, säger Adam Bartnik , marknadsprojektledare på Skånetrafiken.

Under de närmaste dagarna kommer gentlemän iklädda frack och hög hatt att finnas på plats och dela ut information och hjälpa och uppmuntra resenärerna till att visa hänsyn för att på så sätt skapa ett smidigare flöde och en trevligare resa. Gentlemännen träffar man på Malmö C hela nästa vecka klockan 07.00 – 16.00, måndag, tisdag, onsdag och fredag och veckan därpå måndag – torsdag samma tid.

Dagens Malmö C är för litet kapacitetsmässigt för att klara av mer tågtrafik. Därför behöver man bygga om stationen innan Citytunneln öppnar. Idag är Malmö C en ändstation, när Citytunneln öppnar 2010 blir Malmö C en genomgångstation. För resenärerna innebär det färre byten och kortare restid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078