23948sdkhjf

Investerare sökes

Rekordmånga investeringar förväntas inom rese- och turistnäringen när Rese- och turistnäringen, RTS, arrangerar sin kapitalmarknadsdag den 19 maj.
Rese- och turistnäringen i Sverige (RTS), arrangerar näringens årliga Kapitalmarknadsdag där även statsekreterare Urban Karlström, finansdepartementet, medverkar. Efter en landsomfattande uttagning med ett hundratal kandidater har 20 företag nominerats till dagen. Cirka 50 investerare kommer att medverka vid näringens Kapitalmarknadsdag.
Årets investeringsobjekt domineras av fjälldestinationer och skidanläggningar samt hotelletableringar, internetbolag, upplevelse- och äventyrsparker. Målet är att minst ett av prospekten ska leda till en konkret investering.
Närvarande investerare är bland andra Penser Fondkommission, Sjätte AP-fonden, Swedbank, DnB NOR, EFG Bank, Citigroup och Catella. Investeringsobjekt är bland andra Bodaborg, FIgeholms konferens, Järvsö syd, Fjällhotellet Lofsdalen, Klövsjö Panorama och Polaric Wild Water Center.
Under Kapitalmarknadsdagen kommer näringens entreprenörer utmanas och utvärderas på scenen av potentiella investerare. I samband med Kapitalmarknadsdagen ges även en förhandsrapport av en färsk undersökning som visar att av 910 verksamheter ser 65 procent positivt på den ekonomiska utvecklingen i näringen samt att över 50 procent planerar för nyinvesteringar. Över 80 procent beräknar även att öka antalet anställda eller att antalet anställda kvarstår.
– Vi får nu fler förfrågningar än någonsin tidigare från svenska och utländska investerare som vill investera i svensk turistnäring. Det här är bara början på en trend där näringens bolag arbetar aktivt mot kapitalmarknaden, efter samma spelregler som övriga sektorer. Vilket är ett tydligt tecken på att näringen mognar och utvecklas i takt med efterfrågan. Näringen trotsar konjunkturen och turism kommer att bli en av de mest eftertraktade sektorerna att investera, menar Jan Lundin, VD, RTS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062