23948sdkhjf

Steninge slott räddas från nedläggning

Ett av Stockholms län största besöksmål, Steninge slott i Sigtuna, räddas från nedläggning. En ny ägare garanterar en fortsatt verksamhet.
Framtiden för Steninge slott har under en längre tid varit mycket oviss. Bland annat har verksamheten som bedrivs i Steninge Kulturcentrum hotats av nedläggning. Med sina 300 000 besökare per år är Steninge Kulturcentrum är ett av Stockholms läns största besöksmål, bland annat för bussturismen, och en viktig attraktion för Sigtuna kommun. Butikskedjan Duka, som finns i samma sfär som Steninge slott AB, såldes för några veckor sedan till Cervera. Affärerna är en del av att rädda verksamheten inom den norska CG Holding AS.
Kommunledningen har deltagit aktivt i det intensiva arbetet med att hitta en lösning för att verksamheten ska kunna fortsätta.
- Steninge slott AB och dess verksamhet är en viktig del i kommunens besöksnäring. Dessutom råder bolaget över en betydande markområde i kommunen. Vi är nöjda över att Gelba Fastigheter, som vi känner väl till sedan tidigare, blir ny ägare. Det innebär att verksamheten tryggas, säger kommunalrådet Anders Johansson (S) i en kommentar.
Steninge slott omfattar 380 hektar mark, en marina, flera intressanta byggnader däribland stenladugården som idag huserar Steninge Kulturcentrum. Idag innehåller Kulturcentret glashytta, ljusstöperi, fabriksförsäljning, utställningsytor och restaurang.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125