23948sdkhjf

Ny diesel minskar utsläpp

Nu kommer bränslet ACP Diesel Bio 30 som består av 30 procent förnybar rapsmetylester, RME. Bränslet ska minska koldioxidutsläppen med 19 procent enlgit Preem.
Det nya bränslet finns på en tankstation i Älmhult. Produkten är ett resultat av ett nära samarbete mellan IKEA, DHL, H&M, Volvo Logistics och Preem. Alla dessa företag är stora transportköpare. Samarbetet syftar till att skapa förutsättningar för transportutförarna att kunna tanka bättre och mer miljöanpassat dieselbränsle.

– Vi tror mycket på diesel och arbetar hårt för att utveckla nya varianter av dieselprodukter. Raps är en förnybar råvara som är utmärkt att blanda i diesel, säger Andreas Viefhaus , Marknadsdirektör på Preem.

Preem kommer att färdigställa drivmedelsanläggningar på fyra orter där de övriga företagen har knutpunkter för leveranser i form av lager och produktion. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för transportörerna att tanka ett bränsle med lägre miljöpåverkan.

– Miljön är viktig för oss. Genom det här samarbetet banar vi väg för ett nytt sätt att arbeta med logistik och miljöfrågor, säger Andreas Viefhaus.

Tankställena med ACP Diesel Bio 30 kommer att vara tillgängliga för alla företagskunder. Dock måste fordonsägaren kontakta sin motortillverkare innan körning för att säkerställa att motorgarantierna gäller fullt ut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078