23948sdkhjf

People Travel Group säljer KulTur Resor

People Travel Group AB överlåter reseföretaget KulTur Resor, specialiserat på buss- och flygresearrangemang i Europa med närområden till Nordic Travel Management AB som äger Sveriges ledande långresespecialist, Jambo Tours.
Genom förvärvet kompletteras Jambo Tours reseprogram till alla kontinenter utom Europa med ett utbud av researrangemang inom Europa. People Travel Group är ett av Sveriges största bussrese- och transportföretag och bedriver förutom busscharter trafik med tåg och ersättningstrafik. I koncernen ingår bland annat Ramkvillabuss, Flygbussarna, Flygbussarna Charter och Marks Limousine. Genom att överlåta KulTur Resor till Jambo Tours moderföretag renodlar koncernen sin transportverksamhet samtidigt som Nordic Travel Management kommer att utveckla KulTur Resors program och i sin verksamhet bland annat kommer att använda sig av chartertjänster från PTG.
- Jambo Tours sätt att utveckla och sälja attraktiva rundresor till långt bort belägna platser är ett föredöme, säger Christer Litzell på People Travel Group. Det visar att KulTur Resor hamnar hos en mycket kompetent researrangör som kommer att utveckla arrangemang som använder sig av PTG:s produkter och tjänster.
Som del av Nordic Travel Management kommer KulTur Resor att specialiseras på lite mer exklusiva rundresor i Europa och närliggande regioner, med inriktning på kultur, natur, kryssningar och kulinariska upplevelser.
- KulTur Resor ska vara en av Sveriges ledande arrangörer av kvalitetsrundresor till Europas kända och okända sevärdheter. Liksom Jambo Tours ska företaget erbjuda sina kunder resor med stort mervärde. Det nya programmet kommer vara klart i god tid till sommarsäsongen 2010 säger Kent Wallstedt, vd på Jambo Tours.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079