23948sdkhjf

Varning för hotellkris

Stockholm väntas få 4 000 nya hotellrum fram till 2012, trots lågkonjunktur, färre affärsresenärer och en minskad efterfrågan.
4 000 nya hotellrum innebär en 15-procentig ökning jämfört med 2008 års kapacitet. Det kan jämföras med en tidigare årlig ökningstakt på 2-3 procent när konjunkturen varit stark.
- Fler lediga rum kan uppfattas kortsiktigt bra för gästen men bara om det finns en balans på marknaden , säger Anders Nissen , vd för fastighetsbolaget Pandox i en intervju i SvD.
Henrik von Arnold, chef för Stockholm Convention Bureau, menar att det byggs för få hotell i lågpris- och familjesegmentet. Enligt honom måste det till en större spridning på priserna med större investeringar i tvåstjärniga hotell.
Pia Djupmark, distrikschef för hotellkedjan Rezidor i Sverige ser dock möjligheter. EU-toppmöten och kungligt bröllop väntas ge klirr i kassan för hotellbranschen, spår hon.
- Det kommer vara en tilldragelse att få hit internationella kongresser, men vi som stad och destination måste jobba mer aktivt , säger hon till SvD.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.117