23948sdkhjf

Lettlands dåliga ekonomi gynnar turismen

Trots en svår ekonomisk kris i Lettland, satsar man hårt på turismen. På grund av den dåliga ekonomin, har allt blivit billigare vilket gynnar den utländska turismen.
Intresset var stort från både researrangörer och media när den lettiska turistmyndigheten bjöd in till en träff den 8 juni för att presentera sina kommande satsningar för att locka utländska turister till landet. Träffen hölls den 8 juni på lettiska ambassaden i Stockholm och den lettiska ambassadören Elita Kuzma menade bland annat i sitt hälsningsanförande att det är svårt att inte tala om ekonomi när man nämner Lettland men att intresset för Lettland är växande.
Representanter från den lettiska turistmyndigheten pekade på att den ekonomiska krisen i alla fall har det goda med sig att priserna på mat, dryck och hotell har sjunkit drastiskt den senaste tiden. Man kan göra dubbelt så mycket numera för samma pengar var budskapet.
Med på träffen var också representanter från Tallink Silja och flygbolaget Air Baltic som numera står på egna ben sedan SAS lämnat samarbetet. Nya båtar som Romantica och utökade flygavgångar, både från Stockholm och Linköping, ska ge större turistströmmar. Till exempel har antalet resande med Tallink Silja till Riga ökat rejält under 2009 jämfört med förra året.
Man satsar också på en nydesignad hemsida där den stora nyheten är att konsumenter som besöker landet kan lämna sina tips på bra hotell, restauranger, evenemang med mera. Förutom Riga, ville man också lyfta fram kuststaden Jurmala med sandstränder och ett rikt utbud av spa-hotell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079