23948sdkhjf

KarlssonGruppen tar över Svenska EA Bussar

KarlssonGruppen AB med koncernchef Ulf Carlsson i spetsen förvärvar Svenska EA Bussar AB i Hjo av Gunnar Jansson.
Gunnar Jansson har i över 25 år framgångsrikt sålt bussar. Han vill nu minska sitt engagemang i EA Bussar och har därför sålt sitt företag Svenska EA Bussar AB till branschkollegan KarlssonGruppen AB i Vetlanda. KarlssonGruppens handlar idag, genom dotterbolaget Wetlandia, med begagnade bussar och har tidigare haft agenturer för bussar från Setra och Hino, som såldes med stor framgång.

– Vi kommer att se en ökad efterfrågan på den typ av mindre bussar som EA Bussar säljer och vill nu återigen etablera hos som återförsäljare av bussar med bra kvalitet, säger KarlssonGruppens koncernchef Ulf Carlsson .

EA Bussar importerar idag bussar från TS Fahrzeugtechnik i Tyskland och AS Domzale i Slovenien och har det senaste året satt ett 20-tal bussar på de svenska vägarna. Bussarna är mini- och midbussar med 9 till 35 platser och byggs enligt kundernas önskemål. Omsättningen under 2008 uppgick till 25,6 miljoner kronor.

Wetlandia har också verkstäder för service och reparationer av bussar i Vetlanda och Malmö.

– En förutsättning för att sälja bussar med framgång är att, förutom att erbjuda bussar med bra kvalitet till ett bra pris, kunna ge professionell och snabb verkstadsservice, vilket vi kan göra från våra redan väl etablerade verkstäder, säger Ulf Carlsson.

EA Bussars verkstad i Hjo kommer senare i år att flyttas till Vetlanda.

– Jag är mycket nöjd med att kommit överens om en överlåtelse av min verksamhet till KarlssonGruppen, som jag vet kommer att ta väl hand om mina kunder och även tillföra nya kunder till EA Bussar, säger Gunnar Jansson .

Ulf Carlsson tillträder som vd för EA Bussar men Gunnar Jansson kommer att fortsätta en tid framöver och successivt lämna över till ny personal.

KarlssonGruppen AB grundades 1923 och är idag en grupp med företag inom fordon och transport. Wetlandia har verkstäder i Vetlanda och Malmö för service och reparationer av bussar, men även ombyggnation av bussar. Försäljning sker även av begagnade bussar och reservdelar. Totalt omsatte koncernen under 2008 58,9 miljoner kronor med 50 anställda.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125