23948sdkhjf

Stort intresse för Bussförar-SM

Den 5 september avgörs vem som är Sveriges skickligaste bussförare. Då avgörs Bussförar-SM på Trafikcenter i Kumla. 20 personer har gått till finalen.
Nu är det klart vilka 20 deltagare som går vidare till final i Bussförar-SM 2009. Lördagen den 5 september får de 20 finalisterna genomföra teoriprov och praktiskt körprov på Trafikcenter i Kumla. Det har varit ett rekordstort intresse för årets Bussförar-SM med sammanlagt 211 deltagare. Det är fler än dubbelt så många deltagare som förra året.
Den 5 september samlas Sveriges 20 främsta bussförare i finalen av Bussförar-SM 2009. Sammanlagt 211 bussförare har deltagit i årets tävling och har skrivit ett internetbaserat teoriprov. Finalen, som är det sista och avgörande momentet, består av ett teoriprov med 40 frågor och ett praktiskt körprov i form av manöverprov, sparsam körning och halkkörning.
Utifrån resultaten av dessa olika prov avgörs vilka tre bussförare som kommer på första, andra respektive tredjeplats i Bussförar-SM 2009. Vem som slutligen får titulera sig ”Årets bussförare 2009” avslöjas i samband med Svenska Bussbranschens Riksförbunds, BRs, årsstämma och efterföljande festmiddag den 1-2 oktober.
– Behovet av duktiga bussförare är redan idag stort och kommer att öka de närmaste åren, då 30 procent av bussförarkåren idag är över 55 år. En enad bransch vill därför att regeringen nu gör allvar av Körkorts­utredningens förslag och sänker körkortsåldern för bussförare från 21 år och samtidigt inrättar en utbildning för buss- och taxiförare i gymnasieskolan. Genom Bussförar-SM riktar vi strålkastaren på den yrkesgrupp som redan idag ser till att den största delen av svensk kollektivtrafik rullar – bussen. Finalisterna i årets Bussförar-SM blir positiva förebilder i en debatt som i sin förlängning handlar om samhällets möjlighet att erbjuda god kollektivtrafik för klimatet, jobben och samhällsstrukturens skull, säger Anna Grönlund, förbundsdirektör BR.
De 20 finalisterna är:
Ann Enström, Veolia Transport, Domsjö
Carl-Johan Dahlin, Swebus Express, Jönköping
Carola Karlsson, Busslink, Alunda
Christer Arneson, Löddebygdens församling, Löddeköping
Christer Eriksson, Hisinge Buss, Göteborg
Crister Norgren, Swebus, Örebro
Elisabeth Björkquist, Swebus, Lidköping
Fredric Larsson, Sydskånska Gymnasiet, Sjöbo
Ingvar Olsson, Nettbuss Østfold, Töcksfors
Jonny Zetterström, Swebus, Vallentuna
Klas Törnqvist, Körkortsjuristen, Huskvarna
Mathias Axelsson, Axelsson Trafikskolor, Köping
Mikael Levesen, StockholmsBuss, Vendelsö
Monica Karlsson, Hallens Buss, Ankarsrum
Rolf Persson, Sydskånska Gymnasiet, Hammenhög
Stefan Hydén, Hydéns buss, Vällingby
Stellan Skoog, Swebus, Skövde
Stig Gustafsson, Swebus, Karlstad
Thomas Hedin, Swebus, Kallhäll
Ulf Karlsson Resteamet, Klippan
Tävlingen arrangeras gemensamt av Svenska Bussbranschens Riksförbund och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM. Mer information om tävlingen, se www.bussforar-sm.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078