23948sdkhjf

Klart att MTR får T-banan!

Nu är de juridiska striderna om Stockholms tunnelbana över – det blir transportföretaget MTR som tar över driften i november. Veolia förlorade det bittra kriget om miljarderna.
Ända sedan i slutet av januari har Veolia krigat på många fronter för att få behålla Stockholms tunnelbana. Kontraktet handlade totalt om många miljarder kronor och har angivits som den största civila upphandlingen någonsin.

Den 20 januari offentliggjorde SL sitt val av det Hongkongbaserade transportföretaget MTR för att driva och förnya Stockholms tunnelbana. Nuvarande entreprenören Veolia tog chockade emot beskedet uppenbarligen övertygade om att få fortsätta med tunnelbanan. En dryg vecka senare kom Veolias överklagande och den juridiska krigföringen drog igång.

Veolia överklagade upphandlingen till Länsrätten och Kammarrätten som bägge valde att gå emot Veolia och ge SL rätt. Då överklagade Veolia till Regeringesrätten som i dagarna meddelat att de inte kommer att pröva Veolias överklagan. Därmed har samtliga dörrar stängts och tunnelbanan avgått från Veolia – i alla fall för de närmaste åtta åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079