23948sdkhjf

MAN bygger center i Köpenhamn

Med en orubbad tro på framtiden väljer MAN att trotsa den ekonomiska krisen genom att bygga ett nytt MAN Center i Greve utanför Köpenhamn.
Under många år har MAN varit ett av det ledande märkena för försäljning och service av lastbilar och bussar i Danmark. Därför har det länge varit en önskan att få bygga ett nytt och modernt MAN Center i Köpenhamnsområdet. Anläggningen ska också vara huvudkontor för den danska
importörsverksamheten.

Redan 2008 investerades i en tomt på 28 000 kvadratmeter på Ventrupparken 6 i Greve. Den globala ekonomiska krisen gjorde dock att man valde att avvakta med uppförandet av den nya anläggningen. Även om krisen fortfarande pågår så är tron på framtiden så stark att man nu har valt att sätta igång bygget.

Danmarks nya MAN Center kommer att omfatta en 2 200 kvadratmeter stor kombinerad buss- och lastbilsverkstad med 9 verkstadsskepp samt 1 250 kvadratmeter kontorsyta för försäljning och administration. Med sin placering vid en av Danmarks mest trafikerade motorvägar, cirka 9 000 lastbilar dagligen, blir den enkel att nå för MAN:s alla kunder.

För att markera den viktiga händelsen deltog ett antal involverade medarbetare från England, Tyskland, Norge, Sverige och Danmark i en liten ceremoni där den första grundstenen lades på plats. Enligt tysk tradition blev ett förseglat rör med dagens tidning nedlagt i grunden. Tidningen kommer i framtiden hjälpa forskare att datera när byggnaden uppfördes.

Det nya MAN Center kommer att tas i bruk under sommaren 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078