23948sdkhjf

Tre har säkrat pallplats!

Nu är det klart att Ann Enström i Örnsköldsvik, Mathias Axelsson i Köping och Klas Törnqvist i Huskvarna får stå på prispallen i Bussförar-SM 2009 den 1 oktober.
Vem som slutligen som tar hem titeln Årets Bussförare avslöjas först den 1 oktober i samband med Bussbranschens Riksförbunds, BR:s, årsstämma i Stockholm. Bussförar-SM 2009 består av tre delmoment. Tävlingen inleddes med ett nätbaserat teoretiskt prov, där dryga 200 bussförare från hela landet deltog.

De 20 bästa kvalificerade sig till finalen som genomfördes lördagen den 5 september på Trafikcenter i Kumla. Finalisterna fick genomföra ett teoriprov och ett praktiskt körprov i form av manöverprov, sparsam körning och halkkörning.

Bästa resultat hade Ann Enström , Mathias Axelson och Klas Törnqvist . Prisutdelningen kommer att ske i MAN:s utställningshall i Kungens Kurva den 1 oktober. Då avslöjas vem som tar hem guldpokalen 2009.

– Bussbranschen behöver ännu fler kompetenta förare. Våra tre finalister är förebilder värda allt strålkastarljus de får. Under de närmaste tio åren går 30 procent av landets bussförare i pension. I branschen hoppas vi att riksdagen nu i höst tar beslut om att sänka körkortsåldern för bussförare för att möjliggöra en gymnasieutbildning på samma sätt som man gjort bland annat i vårt grannland Finland. Om vi ska kunna fördubbla kollektivtrafiken och bidra till samhällets klimatmål måste vi ha förare som kör bussen när allt fler ska ställa bilen, säger Anna Grönlund , förbundsdirektör i Bussbranschens Riksförbund.

Tävlingen arrangeras gemensamt av Svenska Bussbranschens Riksförbund och tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM . Mer information om tävlingen finns på www.bussforar-sm.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125