23948sdkhjf

Vinterdäck för tung trafik

Nu är det dags att förbereda bussar och lastbilar för vintern. Däcktillverkaren Goodyear är en av dem som erbjuder vinterdäck till den tunga trafiken.
Däcktillverkaren Goodyear har utökat sitt vintersortiment för styr- och drivdäck på lastbilar och bussar. De nya däcken ska vara ännu säkrare uppger tillverkaren. Nyheterna är styrdäcket Ultra Grip WTS 295/60R22.5 och drivdäcket Ultra Grip WTD 315/60R22.5 samt även 315/60R22.5 WTS. Därmed är Goodyear uppe i totalt 16 vinterdäck för tung trafik.

Högre säkerhet och pålitlighet är de starkast drivande faktorerna bakom att köra bussar och lastbilar på vinterdäck. Med vinterdäck blir bromssträckorna betydligt kortare, framförallt på is, jämfört med standarddäck. Med bättre grepp minskar också risken för att ett fordon ska köra fast eller bli försenat vilket direkt får följder för de svenska åkeriernas lönsamhet.

Ultra Grip WTS I och med den nya storleken 315/60R22.5 finns styrdäcket Goodyear Ultra Grip WTS (Winter Traction Steer) finns nu i 10 storlekar. En annan intressant storlek i serien är 355/50R22.5 som erbjuder 7,5 tons axeltryck trots samma diameter som ett 295/60R22.5-däck. För storstadsfordon finns styrdäcket 275/70R22.5 Ultra Grip WTS City med förstärkta sidoväggar för utmärkt motstånd mot slitage från trottoarkanter.

Vinterdäcket 315/60R22.5 är det sjätte däcket i serien Ultra Grip WTD (Winter Traction Drive). Ultra Grip WTD komplimenterar styrdäcket Ultra Grip WTS och de bildar tillsammans en branschnorm bland vinterdäck för lastbilar och bussar.

Hur fungerar då ett vinterdäck som inte har dubbar? Goodyears däck bygger på utformningen av själva slitytan: med de våffelliknande trapetsformade tredimensionella gummibladen, låses däckets block samman under tryck och skapar därmed ett stabilare fotavtryck. Detta kombinerat med hög hålrumsratio i mönstret och tätt liggande blad ger bra grepp i snö, på is och på vått underlag. Enligt tillverkaren har de nya däcken dessutom en förbättrad slitstyrka och livslängd.

Samtliga Goodyears vinterdäck för lastbilar och bussar är märkta med en logotyp som symboliserar ett berg och en snöflinga. Både Ultra Grip WTD och Ultra Grip WTS kan både mönsterskäras och regummeras för förbättrad körekonomi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078