23948sdkhjf

Kontantstopp i Skåne

Fredag 11 september klockan 12 stängdes möjligheten att köpa biljetter kontant i Skånetrafikens biljettautomater runt om i Skåne. Upprepade inbrott ligger bakom åtgärden.
Kontantstoppet gäller på alla tågstationer med undantag av storstäderna Malmö, Lund och Helsingborg. Anledningen är att Skånetrafikens biljettautomater har utsatts för skadegörelse och inbrott. Därför kan Skånetrafiken för en period framöver inte ta emot kontanter i automaterna.

– Tyvärr är vi tvungna att vidta den här åtgärden. Vi måste få bukt på skadegörelsen och inbrotten och arbetar därför intensivt med att förstärka inbrottsskyddet på automaterna. Vi måste agera nu för att inte riskera mer åverkan i framtiden. Det är givetvis viktigt för oss att våra kunder inte blir lidande under tiden, säger Ulrika Mebius , presschef på Skånetrafiken.

Skånetrafikens kunder får i stället köpa sina biljetter med kontokort eller vända sig till kundcenter alternativt återförsäljare. Under en period kommer biljetterna också att kunna köpas ombord på tågen utan ombordstillägget.

– Skånetrafikens ambition är alltid att ge våra kunder en bra service. Det som nu sker är mycket olyckligt och vi kommer att göra allt för att våra kunder ska kunna lösa sina biljetter så smidigt som möjligt. Ett tips är Skånetrafikens rabattkort som betalningsmöjlighet och som dessutom ger 20 procent rabatt på ordinarie pris, säger Ulrika Mebius.

När resenärerna kan betala med kontanter i biljettautomaterna igen är i dagsläget inte klart. Anledningen till att stationerna i Malmö, Lund och Helsingborg inte omfattas av stoppet är att flertalet av dessa biljettautomater står inomhus och på så sätt är mer skyddade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063