23948sdkhjf

Turism och miljö het fråga

I Göteborg startar idag det symposium om besöksnäringens roll för hållbar ekonomisk utveckling, som ska leda till en gemensam ståndpunkt för turistindustrin i Europa och de europeiska ländernas nationella turistorganisationer.
VisitSweden och Länsstyrelsen i Västra Götaland är värdar på uppdrag av FN:s turistorganisation UNWTO och European Travel Commission. Maud Olofsson inviger konferensen, där drygt 150 svenska och internationella delegater samlas och under måndag och tisdag diskuterar hur hållbar utveckling ska samverka med ekonomisk tillväxt för turistindustrin. Målet är bland annat att turism ska komma högre upp på agendan under miljömötet i Köpenhamn i december och där belysa hur turism kan bidra till en hållbar utveckling.
Göteborgssymposiet är en del av FN:s initiativ att lyfta fram hållbar konsumtion och produktion i turistindustrin. Utländska besökare förknippar ofta Sverige med upplevelser i naturen. VisitSweden, som har statens och turistnäringes uppdrag att marknadsföra Sverige och svenska destinationer och upplevelser utomlands, har tagit en aktiv roll i utvecklingen av de europeiska turistrådens arbete med hållbart resande.
— Svensk turism bör bidra ännu mer till att leva upp till Sveriges ambitiösa miljömål, säger Thomas Brühl, vd VisitSweden. Intresset för miljövänliga upplevelser ökar och här har Sverige en chans att ta en position för Sverige som en hållbar destination.
Enligt en rapport från World Economic Forum om olika nationers konkurrenskraft inom turism intar Sverige förstaplatsen när det gäller miljö.
— VisitSweden tar utgångspunkt i miljömålen och vill inspirera resenärer genom hållbara alternativ. Men vi vill även vara en katalysator för att fler hållbara upplevelser utvecklas i Sverige, genom att lyfta fram dem i vår internationella marknadsföring, säger Thomas Brühl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.378