23948sdkhjf

MP dömer ut Södertörnsleden

Miljöpartiet dömer ut den så kallade Södertörnsleden, enligt ett pressmeddelande från partiets avdelning i Huddinge.
Miljöpartiet skriver följande i sitt pressmeddelande (allt här nedanför är MPs åsikter):

”Södertörnsleden är en drygt två mil lång väg mellan Jordbro i Haninge och Vårby i Huddinge. En del är Masmolänken som ska ansluta till Förbifart Stockholm och E4. Vägen planeras uteslutande ovan jord (med undantag av Masmolänken) och med en total barriärverkan i landskapet.

Södertörnsleden öppnar upp för tiotusentals nya fordonspassager genom Huddinge. Vägen kommer att få katastrofala följder för Huddingeborna. Huddinge skärs av, utsätts för mer föroreningar, buller och därtill mister vi oersättliga grönområden. Förutom detta upplåter vi marken - helt gratis!

Miljöpartiet anser att Huddinges ledande politiker måste vara betydligt tuffare i förhandlingarna med Vägverket. Det är nu dags att på allvar värna huddingebornas intressen!

– Kommunstyrelsens ordförande har undertecknat en avsiktsförklaring om att avgiftsbelägga Masmolänken, utan att tillförlitliga konsekvensanalyser presenterats. Vi ser nu framför oss hur trafiken söker sig gratis-vägar in i Huddinges bostadsområden istället, säger Marica Lindblad , oppositionsråd för Miljöpartiet i Huddinge.

Vägverket har presenterat en rad försämringar för Huddinges del, bland annat en helt ny stor trafikplats vid Katrinebergsvägen. Och vid Myrstuguberget riskerar de boende att bli utan anständig anslutning till vägen. Trots detta har de styrande politikerna valt att gå vidare med vägprojektet.

-- Vi är mycket kritiska till hela Södertörnsleden. Det går att dra vägen på ett annat sätt och att lägga avsnitt i tunnel, men då kan inte de styrande politikerna fortsätta att fega gentemot Vägverket!, säger Marica Lindblad”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081