23948sdkhjf

Danskar julshoppar i Göteborg

Det är fler danskar från Jylland än någonsin som besöker och bor över i Göteborg. Den starka danska kronan gör att julshoppingen är prisvärd. 

En stark dansk krona i kombination med omfattande marknadsföring av Göteborg på Jylland innebär välfyllda färjor mellan Frederikshavn och Göteborg. I fjol ökade antalet danska hotellgäster under Julstaden Göteborg med 100 procent jämfört med 2007. Och i år är det dags igen, Stena Lines danska gäster fördubblas jämfört med 2008. Det innebär cirka 10 000 danska gäster och 1 500 extra hotellnätter i Göteborg från mitten av november fram till julhelgen. Två tredjedelar av alla bokningar är dessutom gjorda på weben.

- Göteborg är vår närmaste riktiga storstad här på norra Jylland. Kombinationen av en stark dansk krona som gör julshoppingen prisvärd och satsningen på julen som Göteborg&Co ligger bakom har gett ett enormt uppsving. Vi försöker få fler och fler hotellnätter för varje säsong och alla rum blir bokade, säger Carsten Kruse, Stena Lines marknadschef i Frederikshavn.

Julstaden Göteborg lockar med flera publikmagneter som attraherar danskarna. Jul på Liseberg är en starkt bidragande orsak, liksom prisvärd shopping både i staden och ombord på Stena Lines färjor. Ytterligare en anledning är att Stena Line under hösten lagt om tidtabellerna för att möjliggöra för danska resenärer att åka till Sverige på en dagstur. Satsningen har slagit väl ut och inneburit att den danska turistströmmen förstärkts ytterligare.

- Samtidigt fortsätter svenskarna att resa på dagsturer och kortsemester till Danmark, så totalt på linjen är läget bättre än förväntat, säger Charlotte Ljunggren, linjechef för Stena Lines Danmarkslinje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078