23948sdkhjf

Allianssvek mot spårväg

Det blir inga pengar från landstinget till framtidsprojektet Spårväg Syd – detta upprör den rödgröna oppositionen som vill ha spårvägen i södra Storstockholm.
Under budgetfullmäktiges första dag i landstinget stod det klart att det inte blir några pengar för att börja bygga Spårväg Syd 2013 med de borgerliga partierna vid makten. Från talarstolen hördes fagra löften och vackra ord om Spårväg Syd, men inga pengar avsattes i budgeten.

– Det blir inga pengar till välbehövliga Spårväg Syd. Det är ett svek mot de löften som Moderaterna så sent som för ett år sedan ställde ut, säger Lars Dahlberg , oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

– Det är tråkigt att ord och handling inte följs åt. Den södra länshalvan är eftersatt och behöver nya tvärförbindelser. Klimatet kräver fler spår, säger Yvonne Blombäck , Miljöpartiets ledamot i SL:s styrelse.

– Expansionen av Flemingsbergsområdet förutsätter en utbyggd och förstärkt kollektivtrafik på Södertörn. Spårväg Syd är efterlängtad och behövs, säger Gunilla Roxby Cromvall , Vänsterpartiets representant i SL:s styrelse.

FAKTA/Spårväg Syd
Spårväg Syd är tänkt att gå från Älvsjö över Skärholmen/Kungens kurva och ned till Flemingsberg. Den är tänkt som en tvärförbindelse liknande dagens Tvärbana fast längre ut i förortsområdena söder om Stockholm. De rödgröna partierna vill avsätta pengar i investeringsbudgeten för byggstart 2013 – men majoriteten vill avvakta för en eventuell byggstart längre fram i tiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081