23948sdkhjf

Böcker på Antikmässan

Det blir FörfattarMatiné på Antikmässan nästa år. Böcker hör också hemma på en sådan mässa menar arrangörerna.
Herman Lindqvist, Klas Östergren, Jan Mårtensson, Johan Hakelius, Björn af Kleen och Magdalena Ribbing är några av de författare som deltar i Antikmässans FörfattarMatiné, som har premiär när mässan hålls 18-21 februari 2010.
- Här finns sedan tidigare antikvariat med både äldre och ny litteratur. Vi tycker att böcker har en självklar plats på Antikmässan och för oss är det ett naturligt steg att på det här sättet lyfta fram litteraturen ytterligare. Böcker har dessutom den trevliga egenskapen att de berättar mycket om ägaren och förstärker det personliga i varje hem, säger Chicie Lindgren.

FörfattarMatinén erbjuder besökarna både bredd och djup. Olika författare är inbjudna att berätta om sina senaste alster och det blir också diskussion på scenen. Naturligtvis kommer författarna att signera sina böcker, som finns till försäljning på mässan. Samordnare av programmet är Inger Johanson-Thor, antikvariatsbokhandlare och expert i Antikrundan på SVT.

- FörfattarMatinén är en strålande idé – att få in ytterligare en aspekt på mässan vidgar Antikmässan. Jag har valt böcker som jag tycker är bra från det senaste årets utgivning och som på något sätt har anknytning till konst, kulturhistoria och antikviteter. En del av böckerna har lite annorlunda ingångar än det kanske väntade, exempelvis har jag valt några böcker som inte är konst- och konsthantverksböcker, som Klas Östergrens ”Den sista cigaretten” eller Björn af Kleens ”Jorden de ärvde” berättar Inger Johanson-Thor.

Antikmässan äger rum på Stockholmsmässan. Omkring 250 utställare samlas och erbjuder unika föremål inom antikviteter, vintage/modern design, konst och kuriosa. Antikmässan är Nordens största och görs i samarbete med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening.
Läs mer på www.stockholmsmassan.se/antik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08