23948sdkhjf

Superhett kollektivtrafikmöte!

Nu hettar det till på allvar inom kollektivtrafikbranschen – 1 december möts branschen i Stockholm för att syna makthavarna i sömmarna. Missa inte det!
Det händer mycket på området kollektivtrafik. Kollektivtrafikens fem huvudorganisationer arbetar intensivt med målsättningen att fördubbla kollektivtrafiken på sikt och att fördubbla resandet till år 2020 och regeringens utredning om en ny lag ”Lundinutredningen” diskuteras på alla nivåer.
På konferensen Mer kollektivtrafik träffas ledarna i de styrande branschorganisationerna samt företrädare från riksdag och myndigheter för att tala om förväntningar och löften inför det kommande valåret 2010. Alla som arbetar inom eller följer kollektivtrafikbranschen borde vara på plats 1 december.
Mer Kollektivtrafik arrangeras av tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM med följande partners: Swebus , PlanIT Sweden AB , Malmator , Samres och Trapeze .

Dagen inleds med en het politikerdebatt mellan Marie Nordén (s) och Malin Löfsjögård (m) från Riksdagens Trafikutskott. Här stöts regeringens kollektivtrafikmål mot opositionens.

Torborg Chetkovich , vd för MTR Norden, förklarar hur hon ska kunna lyfta Stockholms tunnelbana till i det närmaste utopiska höjder när det gäller punktlighet och renlighet. Alan Schürer , Jernhusen, belyser hur attraktiva bytespunkter för tåg, buss och spårvagn ska lyfta standarden för kollektivtrafiken i Sverige. Charlotte Wäreborn Schultz , vd för Svensk Kollektivtrafik redogör för vad som kommer att hända inom fördubblingsarbetet - Fördubblingen – fas två. Anna Grönlund , förbundsdirektör Svenska Bussbranschens Riksförbund visar upp tio politiska beslut som gör att bussbranschen växlar upp medan Thomas Winskog , vd Svenska Taxiförbundet, talar om en viktig och ytterst flexibel del i framtidens kollektivtrafik: Taxibilen!

På eftermiddagen startar stora fajten om Spårväg City: Peter Egardt , vd Stockholms handelskammare betecknar projektet som kvalificerat vanvett och sanslöst slöseri med skattemedel medan Karins Svensson Smith , riksdagsledamot för Miljöpartiet anser att Spårväg City bara är en av flera nödvändiga spårvägslinjer i ett framtida kollektivtrafikrikare Stockholm.

Moderator hela dagen är John Chrispinsson som ser till att hålla ordning på debattörer och föredragshållare. Se till att du kommer med genast, endast ett fåtal platser kvar!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078