23948sdkhjf

Silja Europa repareras i Riga

Silja Europa stävar nu, tillsammans med bogeserbåtar, till Riga för att reparera de tekniska problemen på rodersystemet som uppstod i söndags.
Dykare har förberett fartyget inför transporten och sjöfartsmyndigheterna har gett tillstånd för Silja Europas resa mot varvet i Riga. Silja Europa assisteras av bogserbåtar under resan genom Ålands skärgård samt vid ankomsten till Riga.

Silja Europa var på väg från Stockholm till Åbo i söndags när tekniska problem med rodersystemet uppstod. Silja Europa anlände till Åbo med hjälp av bogserbåt i måndags kl. 16.30.

Tallinks nyaste fartyg Baltic Queen kommer tillfälligt att ersätta Silja Europa från och med den 26 november under tiden Silja Europa ligger på varv. Baltic Queen går in på Silja Europas ordinarie tidtabell med dagliga morgonavgångar från Stockholm klockan 07.10 och med dagliga kvällsavgångar från Åbo klockan 20.15 (finsk tid). Det tillfälliga fartygsbytet påverkar inte fartyget Galaxys tidtabell som trafikerar samma linje. Enda skillnaden är att inga dagskryssningar (12 timmars kryssning med fartygsbyte i Mariehamn) kommer att erbjudas med Baltic Queen från Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172