23948sdkhjf

145 Volvobussar till Jamaica

Volvo Bussar har fått en order på 145 busschassier till Jamaica. Bussarna skall användas som ett led i den jamaicanska regeringens satsning på att förbättra stadstrafiken i Kingston.
Ordern gäller 145 Volvo B12B-chassier med karosser från den belgiska tillverkaren VDL Jonckheere. Bussarna skall levereras under 2010 för stadstrafik i Jamaicas huvudstad Kingston.

– Det här är en viktig order för Volvo Bussar. Den jamaicanska regeringen har tagit initiativ till en satsning på att förbättra stadstrafiken för invånarna i Kingston och vi är tacksamma att vi får möjlighet att delta, säger Alexandre Selski som bland annat ansvarar för Volvo Bussars försäljning i Karibien

Volvo har sedan tidigare en stark ställning på Jamaica. Över 60 procent av bussarna i Kingston är byggda på Volvochassier och de senaste åren har ca 100 nya bussar med Volvochassier tillförts fordonsflottan.

– Volvo Bussars starka ställning på Jamaica beror dels på den höga kvaliteten på fordonen men också i mycket hög grad på den support som kunderna får från Volvos återförsäljare på Jamaica, JR Group, säger Alexandre Selski.

Volvochassierna kommer att byggas i företagets fabrik i Borås medan karosserna tillverkas hos Jonckheere i Belgien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094