23948sdkhjf

Kollektivtrafiken blir valfråga

Konferensen Mer Kollektivtrafik genomfördes 1 december i Stockholm med ett 70-tal deltagare. Kollektivtrafiken blir en av de heta valfrågorna hösten 2010.
Kollektivtrafiken kommer enligt både Alliansen och oppositionen att bli valfråga hösten 2010. Det framkom när Christina Axelsson (S) och Malin Löfsjögård (M) drabbade samman i den inledande politikerdebatten.

– Kollektivtrafiken måste styras mer av politikerna. Det är så det måste fungera i ett demokratiskt samhälle, säger Christina Axelsson .

– Om vi öppnar kollektivtrafiken för marknaden kan vi få se nya lösningar, nya trafiklinjer, ny teknik och andra innovationer. Det kan lyfta kollektivtrafiken, säger Malin Löfsjögård .

Bägge politikerna vill ha mer kollektivtrafik. Det som skiljer är vägen dit – och eftersom kollektivtrafiken är ett måste i dag kommer valdebatten troligen att handla om vem som är bäst på att få fler att åka kollektivt.

Konferensen Mer Kollektivtrafik arrangeras av RES- och TRAFIKFORUM. Arrangemanget har följande partners: Nobina, PlanIT, Malmator, Samres och Trapeze. Läs mer i TRAFIKFORUM nr 10 som utkommer i mitten av december!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062