23948sdkhjf

Rullstolsfix tog priset

VDL Bus & Coach vann Taxi Innovation 2009 för sin produkt EasyF! X. Priset delades ut på mässan Taxi Expo 2009 i Houten, Nederländerna.
Prisutdelningen var en av höjdpunkterna under den nederländska fackmässan Taxi Expo 2009 som genomfördes 27-28 november i år. Med sin EasyF! X var VDL Bus & Coach en av tre nominerade och med det visade sig att produkten höll hea vägen i mål.

EasyF! X är ett unikt, multifunktionella system för att säkra rullstolar i taxi och bussar. Innovationen sammanför fixering av rullstolen med trepunktsbälte för den rullstolsburne i ett och samma system. EasyF! X monteras på en stålskena i bussens/taxins sidovägg och kan därför flyttas framåt eller bakåt i fordonet. Därmed kan fordonets utrymme utnyttjas optimalt för såväl rullstol, andra passagerare och bagage.

FAKTA/Taxi Innovation

Varje år utses priset Taxi Innovation av en sakkunnig jury som bedömer uppgifterna om fordonsrelaterade innovationer inom den nederländska persontrafikbranschen. Priset Taxi Innovation fokuserar på innovationer i småskalig passagerartrafik. Inför Taxi Innovation 2009 hade 18 bidrag nominerats vilket är dubbelt så många som för Taxi Innovation 2008
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078