23948sdkhjf

Scandic bygger storhotell i Berlin

Under hösten 2010 öppnar Scandic ett nytt hotell - Scandic Berlin Potzdamer Platz - med betoning på skandinavisk design.
Det nya Scandic-hotellet kommer att ha 565 rum, varav 128 superiorrum, 58 handikappanpassade rum och tio sviter, vilket gör det till ett av de största hotellen i Berlins stadskärna. Konceptet bakom byggnaden och dess rena skandinaviska design har tagits fram av arkitektbyrån Reichel + Stauth i Braunschweig och inredningen står DOOS Stockholm för. Rummen och de allmänna ytorna erbjuder en skandinavisk oas med möjlighet att koppla av och ladda batterierna i en stilfull och hälsosam miljö. Ett tongivande inslag i designen är Josef Franks klassiker och i hotellrummen kan man se att inspiration har hämtats från Alvar Aalto.

På hotellet kommer det att finnas restaurang, bar, Scandics shop, 20 konferensrum och en balsal med plats för upp till 550 gäster, samt ett gym och spa bredvid hotellet. Brandenburger Tor, Alexanderplatz, riksdagshuset, avenyn ”Unter den Linden” och andra kända sevärdheter ligger inom gångavstånd från hotellet.

– 2010 blir Scandic den första nordiska hotellkedjan i Berlin. Det kommer inte bli vilket hotell som helst, utan en spännande upplevelse och en möjlighet för gäster att ladda batterierna och få ny energi i vardagen, säger Frank Fiskers, Scandics koncernchef och vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063