23948sdkhjf

Bybanen på räls!

Tyska Stadler Rail har nu levererat den första av Bergens moderna låggolvspårvagnar till stadens Bybanen – ett snabbspårvagnssystem med tunnelbanekvalitet.
Den första av 12 spårvagnar av typ Variobahn levererades till Bergen i veckan och sattes på rälsen. Resten av flottan beräknas bli levererad till kunden Bybanen under hela 2010. Knappt två år efter undertecknandet av kontraktet kunde den första låggolvspårvagnen Variobahn levereras till kunden vilket är en relativt kort tid för ett så omfattande spårvgsprojekt.

- Vi är mycket stolta att vi har kunnat uppfylla denna krävande och tunga leverans, säger Ulf Braker , försäljningschef och projektledare för spårvagnarna på Stadler Pankow GmbH.

Spårvagnen togs via färja från danska Hirthals till Bergen.

– Resan tog sex dagar och nätter och vi är mycket glada att allt gick bra. Spårvagnen ankom till Bergen i rätt tid och kunde lossas enligt planerna, säger Ulf Braker.

Den första delen av spårvägssystemet i Bergen har en längd av 10 km och går mellan stadens centrum och förorten Nestun. Hela banan är skild från övrig trafik och passerar flera tunnlar på vägen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11