23948sdkhjf

Taxisamarbete i Göteborg

Taxi Göteborg tecknar samarbetsavtal med Taxi Väst och därmed får taxikunderna tillgång till närmare 600 bilar på västkusten.
Taxi Göteborg har tecknat ett samarbetsavtal med Taxi Väst. Avtalet bygger på att Taxi Göteborg köper elva procent av aktierna i Taxi Väst. Samarbetet innebär ökad service till kunderna när bolagen tillsammans kommer att ha närmare 600 taxibilar som trafikerar vägarna längs hela västkusten.

– Vi ser många fördelar med samarbetet mellan bolagen. Synergier med bokningssystem och möjligheter att öka kapaciteten av taxibilar där trycket är stort, gör att vi kan öka servicen väsentligt för våra kunder. Samtidigt blir vi mer kostnadseffektiva tack vare samarbetet, vilket är viktigt för att kunna sätta rätt priser på våra tjänster, säger Anders Malmqvist, styrelseordförande i Taxi Göteborg.

Detaljerna inom alla samarbetsområden är inte klara utan kommer att arbetas fram i projekt i början av 2010. Klart är dock att bolagen ska arbeta med gemensam teknik. Exempelvis ska Taxi Väst byta till samma trafikledningssystem och taxameterskärm som Taxi Göteborg (OTT och Megtax). Klart är också att Taxi Göteborg får en styrelsepost i Taxi Väst och att Taxi Väst blir adjungerade i Taxi Göteborgs styrelse.

– Vi är två starka taxibolag som redan känner varandra väl genom taxinätverket Svea Taxi Allians, så vi har alla förutsättningar för att nu utveckla vår gemensamma affär, säger Sune Nyman, vd på Taxi Väst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062