23948sdkhjf

Start för servicelinjen i Värmland

Nu rullar nya Servicelinjen igång i Värmlandstrafiks regi. Alla färdtjänstberättigade får resa över hela länet med specialbussar från 13 december.
Värmlandstrafik tog över färdtjänsten i 14 av länets 16 kommuner tidigare i höstas – undantagen är Karlstad och Grums. Alla övriga kommuner använder Värmlandstrafik vilket enligt Lars Bull, vd för Värmlandstrafik, har visat sig vara en mycket framgångsrik organisation.

Servicelinjerna följer Värmlandstrafiks stomlinjenät de stora vägstråken i länet: Från Åmål, Årjäng, Arvika, Charlottenberg, Fryksdalen, Hagfors, Filipstad, Molkom, Kristinehamn, Karlskoga till Karlstad där Centralsjukhuset är slutstation. Trafiken sker med specialanpassade fordon byggda i Bengtsfors kan bokas av alla som är berättigade till färdtjänst så att de kan ta sig efter runt hela länet. Coman heter specialbussen som är byggd på ett Renaultchassi.

– Det här är vårt sätt att lösa kravet på kollektivtrafikens användbarhet för funktionshindrade. Och vi ska klara det utan att bygga om alla stora bussar. Tågtrafiken är redan anpassad och nu kommer alltså servicelinjerna i så att kollektivtrafiken i hela Värmland blir tillgängligt för alla. I tätort kör vi låggolvbussar som klarar det mesta. Det som återstår att jobba med är infrastrukturen, där har vi mycket kvar som måste lösas, säger Lars Bull .

Läs mer om Värmlandstrafik i TRAFIKFORUM nr 10 som utkommer 18 december!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094