23948sdkhjf

Världsstjärnor på is

Stockholm och Ericsson Globe får ett nytt evenemang med världsstjärnor: Stockholm Ice! Premiär den 2 april 2010 och biljetterna släpptes igår.
Minst fyra världsmästare i konståkning, varav en olympisk mästare, samt Sveriges bästa intar Ericsson Globe långfredagen den 2 april för en konståkningsshow i absolut världsklass.
Klara deltagare just nu bland andra är:
Jevgenij Plusjenko, Ryssland (bilden): Olympisk mästare (2006), världsmästare (2001, 2003, 2004) och Europamästare (2001, 2003, 2005, 2006). Pluschenko gjorde comeback under hösten och siktar nu på OS-guld i Vancouver. Han är också känd från Eurovision Song Contest 2008, då han åkte skridskor på scenen under Rysslands vinnande bidrag.

Sverige representeras av Viktoria Helgesson (flerfaldig Svensk Mästarinna och Nordisk Mästarinna) Kristoffer Berntsson (flerfaldig Svensk Mästare, Nordisk Mästare och topp-10 i världen), Adrian Schultheiss (Svensk Mästare och Nordisk Mästare), samt Team Boomerang (topp-10 i världen i teamåkning)

Bakom evenemanget står Svenska Konståkningsförbundet och Stockholm Globe Arenas. Per Adler, generalsekreterare i Svenska Konståkningsförbundet och initiativtagare, säger:
- Vi är stolta och glada att kunna presentera världens främsta konståkare i Sverige. Det är extra roligt att vi lyckas lansera Stockholm Ice ett OS-år. Nu får publiken chansen att se storfavoriterna i OS live, i Ericsson Globe.

Biljetterna släpps måndagen den 14 december, och hemsidan för evenemanget, stockholmice.se, kommer upp några dagar senare.

Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas, säger:
- Vi är så glada över att kunna erbjuda ett nytt och nyskapande evenemang som Stockholm Ice i Ericsson Globe. Vår förhoppning är att det blir ett årligt återkommande evenemang som bjuder publiken på en färgsprakande show med konståkning av högsta internationella klass och en årlig publikfest för alla konståkningsälskare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078