23948sdkhjf

Specialfordon lyfter Nissan!

Med sitt nya Transport Bilcentrum i Jönköping ska japanska Nissan ge sig in i på transport- och specialfordonsmarknaden i Sverige. Och det sker precis när marknaden vänder uppåt igen.
Tanken med transportbilssatsningen är att intåget på den marknaden ska ge den japanska bilkoncernen ett ytterligare lyft nu när den ansträngda nybilsförsäljningen börjat ljusna efter ett mycket mörkt 2009:

– Bilmarknaden har vänt uppåt snabbt. Förr hade vi massor av osålda bilar men inga kunder - nu har vi många kunder men problem med att få fram tillräckligt med bilar att leverera, säger Helena Turkel, vd för Nissan Nordic Sverige.

– Vi tror att transportsektorn kommer att utvecklas mycket lovande, därför satsar vi hårt på att ta fram bra fordon för yrkestrafiken, säger Torbjörn Knutsson, försäljningsansvarig transportbilar Nissan Nordic Sverige

Mot bakgrund av dessa ljusa framtidsutsikter satsar nu Nissan stort på att öka sin marknadsandel inom transportbilar och specialfordon för bland annat färdtjänst och sjuktransporter i Sverige. Som en del i denna satsning Nissan Nordic Sverige startat ett helt nytt utbildningscenter för transportbilar i Jönköping i samarbete med den lokale Nissan-återförsäljaren HA Bil.

Tanken med utbildningscentret är bland annat att alla Nissans återförsäljare ska kunna ta med kunder till Jönköping för att visa specialbyggda fordon som de inte har möjlighet att ha på plats i sina egna lokaler. Säljare och mekaniker från hela landet kommer också att utbildas för att ge bästa möjliga service anpassad för transportbilsmarknadens behov. Även Nissans utvalda leverantörer av påbyggnader och tillbehör har utställningar i transportbilscentret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062