23948sdkhjf

Sven Carlsson Buss köpte Moheda Buss

En notis i tidningen Smålandsposten berättar om att Sven Carlsson Buss AB har köpt Moheda Buss AB.
Under 25 år har Lars Berg och Thorsten Wernersson ägt Moheda Buss. Men under tisdagseftermiddagen skrev de på papper som säger att den 31 december övergår ägandeskapet till Sven Carlssons Buss i Gnosjö skriver Smålandsposten. I artikeln kan man vidare läsa att det blev ett bussbolag med Gnosjöanda som köpte Moheda Buss. Sven Carlsson Buss köpte Grimslövs Buss för två år sedan och har sedan dess sneglat mer på marknaden i Kronobergs län.
– Vi har vårt säte i Jönköpings län men vill sprida ut oss mer i Kronobergs län, säger Bengt Ljungqvist en av de tre delägarna.
Smålandsposten skriver också att personalen på Moheda Buss kommer att jobba kvar, de kommer att behålla namnet och fortsätta ha sin bas i Moheda.
– Förhoppningsvis kommer det inte att märkas så mycket att vi tar över, säger Mats Svensson även han delägare i Sven Carlsson Buss.
Det som möjligen kommer att ändras så småningom är reseutbudet. Sara Carlsson-Spångberg är den tredje delägaren och tredje generation Carlsson som driver bussbolaget. Hon säger att de vill satsa på fler bussresor, något som de tror kommer att finnas ett ökat intresse för.
– Vi tror att det finns många kunder i Kronoberg som vill åka på bussresor, säger hon.
För Lars Berg känns det också bra med Gnosjöbolaget som köpare.
– Det känns personligt. Vi ville behålla det lokala och inte sälja till något större bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078