23948sdkhjf

Egardt blir landshövding

Stockholms Handelskammares vd Peter Egardt har av regeringen utnämnts till landshövding för Uppsala län. Han tillträder sin tjänst den 12 april 2010.
Kollektivtrafikprofilen tillika spårvägskritikern Peter Egardt slutar på Stockholms Handelskammare för att flytta in på Uppsala Slott lagom till våren 2010. Han har på senare tid gjort sig känd för sin tuffa kritik av projektet Spårväg City i centrala Stockholm och var en uppskattad debattör vid tidningarna RES - och TRAFIKFORUMS endagarskonferens Mer Kollektivtrafik 1 december i år.

– Det är både uppfordrande och stimulerande att få ansvaret för utvecklingen av det län som tillsammans med Stockholms län utgör Sveriges ekonomiska motor och akademiska nav. Länsstyrelsen och landshövdingen är nyckelaktörer för att skapa en god grund för näringslivet och samhällslivet i övrigt. Jag hoppas att jag kan bidra till att ytterligare förbättra förutsättningarna för tillväxt, företagande och god samhällsservice i länet. Jag hoppas också att jag kan bidra till att den funktionella arbetsmarknadsregion som Uppsala och Stockholms län tillsammans utgör kan växa sig ännu starkare, säger Peter Egardt .

Men det är inte spårvägskritiken och bataljerna med trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm som fick Peter Egartd att lämna sin post på Handelskammaren för att söka sig till en ännu spårvägsfri svensk storstad.

– Det har inte varit ett lätt beslut att efter femton år som vd lämna Stockholms Handelskammare. Jag har stortrivts under alla år med fantastiskt duktiga medarbetare, mångfasetterade arbetsuppgifter och med att leda Handelskammarens viktiga arbete för att göra Stockholms och Uppsala län till en ännu bättre plats för företag, företagande och företagsamhet. Jag kommer att lämna kvar en betydande del av mitt hjärta hos Handelskammaren. Jag går inte från något utan i stället till en ny utmaning. Det är inte alla förunnat att få hugga tänderna i något nytt och spännande vid min ålder. Jag följer också min egen devis om det viktiga i att det sker ett kontinuerligt och ömsesidigt utbyte av kompetens mellan den privata och den offentliga sektorn, säger Peter Egardt.

Hur går det nu med Stockholms Handelskammare när du slutar?
– Jag känner mig trygg med att Handelskammaren kommer att utvecklas vidare på ett bra sätt. Handelskammarens styrelse har påbörjat processen med att rekrytera min efterträdare. Förhoppningsvis kan styrelsen fatta beslut om detta i början av nästa år. Jag fullföljer mitt vd-skap som vanligt tills flyttlasset går till Uppsala den 12 april, säger Peter Egardt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079