23948sdkhjf

Utslagna bussbolag kör igen

Två utslagna bussbolag får köra åt Orusttrafiken som vann den upphandling Jönköpings Länstrafik genomförde i höstas – det rapporterar SR P4 Jönköping.
Två av de stora förlorarna när Länstrafiken upphandlade sin länstrafik var Sven Carlsson Buss i Gnosjö och Karlssonbuss i Vaggeryd. Höstens stora bussupphandling vanns i stället av Orusttrafiken som fick ett åttaårigt avtal med Jönköpings Länstrafik – bolaget ska sköta landsbygdstrafiken i länet.

Men riktigt så illa blev det inte: Nu har både Sven Karlsson Buss och Karlssonbuss skrivit var sina åttaårskontrakt som underleverantör åt Orusttrafiken. De bägge utslagna bolagen kommer att fortsätta köra länstrafik i större skala än hittills om än under Orusttrafikens namn. Kontraktet innebär också behov av investeringar i nya bussar och fler medarbetare kommer att behöva anställas. Trafiken startar i juni i år.

Nu återstår att se hur de nya och nygamla entreprenörerna ska lyckas få fler att ta bussen inom Jönköpings län. Invånarna hör nämligen till de mesta bilåkarna i landet, det visar siffror från Bilprovningen. Sett till antalet körda kilometer per invånare och år är det bara folket i Dalarna och Halland som kör ännu mer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08