23948sdkhjf

Förenklad trafik inom UL

Från 1 januari 2010 har flera regler blivit gemensamma för UL:s regionbussar, Upptåget och stadstrafiken i Uppsala. Något som säkert uppskattas av resenärerna, tror UL:s ledning.
En effekt av den nya förenklingen är att den som reser med enkelbiljett får en klart lägre kostnad för en resa med både region- och stadstrafik.

Från 1 januari 2010 har UL och Uppsalabuss tagit ett nytt steg mot ett samordnat system för resor och biljetter genom att flera regler blivit gemensamma. Enkelbiljetter är nu giltiga på både stads- och regiontrafik för att underlätta övergång.

För stadstrafiken genom UL:s Uppsalabuss innebär de nya reglerna att åldersgränsen för ungdomsbiljett höjs till 19 år, regiontrafikens Seniorkort gäller på de gröna bussarna och det blir gratis att ta med en hund.

Dessutom kommer priset för en enkelbiljett med både regionbuss/Upptåget och stadsbuss att bli samma som om resan bara gjordes med regiontrafiken. Exempelvis blir en resa som tidigare kostade 70 kr (regiontrafik zon 1 samt stadstrafik) blir nu 30 kr billigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078