23948sdkhjf

Nu invigs Ruhr som kulturhuvudstad

Imorgon den 9 januari är det Grand Opening av tyska Ruhrområdet som kulturhuvustad 2010. 
Området med sina 53 städer är Europas tredje i ordningen folktätaste region och mottot för 2010 är Wandel durch Kultur - Kultur durch Wandel ( Förändringar genom kultur - Kultur genom förändringar ). Regionen står för mycket kreativitet och nytänkande och utlovar många överraskande och ovanliga evenemang.

Det var gruvdriften som var den stora ekonomiska faktorn i Ruhrregionen under flera decennier. Mellan den 22 och den 30 maj 2010 kommer hundratals av stora ballonger i hela Ruhrområdet att markera var många av de före detta gruvschakten ligger. Under evenemanget Extraschicht den 19 juni 2010 kommer 40 scener i hela regionen att fyllas med 120 evenemang.

Ett annat evenemang äger rum söndagen den 18 juli 2010 - då kommer man att göra en av Tysklands mest trafikerade motorvägar - A 40 - till skådeplats för Europas största gatufest med olika tillställningar och ett 60 km långt bord! Även de redan idag befintliga höjdpunkterna som företaget Thyssens stålverk med aktiviteter och evenemang i Landschaftspark Duisburg-Nord, dykning i gasklockan Gasometer i Oberhausen, och den omskrivna musik- och teaterfestivalen RuhrTriennale kommer att ingå i Ruhr2010-aktiviteterna.

En annan höjdpunkt är en av världens största technofester, Love Parade , som 2007 flyttades från Berlin till Ruhrområdet och som fram till 2011 årligen kommer att arrangeras av en ny stad i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063