23948sdkhjf

Billigare mobilbiljett i Skåne

Som ett led mot en kontantfri kollektivtrafik sänker Skånetrafiken priset för Biljett i mobilen. Från och med 8 januari är det 10 procent billigare att köpa biljett med mobiltelefonen.
Priset för en vuxenbiljett sänks med 2 kr och priset för en barnbiljett sänks med 1 kr förutom i Malmö och Helsingborg där även priset för barnbiljett sänks med 2 kr.

– Vår förhoppning är att fler resenärer upptäcker Biljett i mobilen och utnyttjar den rabatt som man nu får. Det är ett smidigt sätt att resa på och vi märker att fler och fler resenärer utnyttjar tjänsten. Biljett i mobilen är en av de många tjänster som vi nu tittar vidare på för att minska kontanthanteringen ombord på våra bussar i Skåne, säger Peyman Sabet , försäljningschef på Skånetrafiken.

Under december månad stod Biljett i mobilen för ca 9 500 resor i Malmö stadsbusstrafik. En rejäl ökning som kan härledas till det kontantstopp som infördes under ett antal dagar i december. Totalt på hela året har Skånetrafiken sålt 32 000 Biljett i mobilen i Skånes städer.

Så funkar det
Med Biljett i mobilen kan man köpa en enkelbiljett till alla stads- och regionbussar inom stadsgränsen. Resenären måste ha en mobiltelefon som stödjer javaprogram. Programmet är kostnadsfritt att ladda ner, men teleoperatören kan ta eventuella SMS- och trafikavgifter beroende på abonnemang. Biljett i mobilen har samma giltighetstid som en vanligt enkel kontantbiljett dvs 60 minuter.

Den 1 juni 2011 ska alla stads- och regionbussar vara kontantfria i Skåne och redan nu arbetar Skånetrafiken med en rad olika åtgärder för att minska kontanthanteringen ombord på stads- och regionbussar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078