23948sdkhjf

Buss ersätter Västervikståg

För att säkra trafiken för resenärerna på Tjust- och Stångådalsbanan kommer alla tåg mellan Västervik och Linköping att ersättas med buss från och med den 18 januari.
Men det blir inte bara bussar, tågen fortsätter samtidigt att köras på Stångådalsbanan. Genom att låta alla tågavgångar på Tjustbanan ersättas med buss, avser ÖstgötaTrafiken, Kalmar Läns Trafik samt entreprenören Veolia Transport, att även trafiken på Stångådalsbanan ska fungera bättre. Parterna säkerställer på detta sätt med gemensamma krafter trafiken på de båda sträckorna. Man fortsätter också arbeta tillsammans med att få till stånd ett bra underhåll av tågen.

Resenärer på Tjustbanan slipper i och med detta beslut fundera på om det kommer ett tåg eller en buss. När man nu vet vad man kan förvänta sig blir det lugnare för alla parter. Bussarna, som är av turistklass med en bra komfort, kommer att gå mellan Linköping och Västervik fram till att nya och moderna tåg tas i trafik under andra kvartalet 2010.

Trots att bussar nu kommer ersätta alla tåg på Tjustbanan påverkas inte restiderna vilket däremot bussersättning på Stångådalsbanan skulle göra. Det är framför allt denna faktor som lett fram till beslutet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094