23948sdkhjf

Google väljer visitsweden.com

Utländska turister som googlar på Sverige genom Google Street View, hamnar direkt på Visit Swedens hemsida.
När Google lanserar tjänsten Google Street View i Sverige väljer man VisitSweden och sajten visitsweden.com som skyltfönster. När nu Googles bilder från gatunivå i 28 svenska städer läggs till sajten, kompletterar de bilden av Sverige som ett spännande land att upptäcka.
- Utländska resenärer kommer att få en annan känsla för Sverige nu när de kan resa genom många svenska städer direkt via vår interaktiva karta på visitsweden.com. Vi hoppas att det ska kunna locka ännu fler att besöka oss, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Antalet övernattningar från utlandet har ökat stadigt i Sverige de senaste åren, och under tredje kvartalet 2009 spenderade för första gången utländska besökare på besök i Sverige mer än svenska resenärer utomlands. Men fortfarande har 43 procent av de resenärer VisitSweden vänder sig till och som är nyfikna på att resa till Sverige ännu inte varit här.

Bilder från Google Street View kommer att visas både på Sverigekartan på visitsweden.com, också den från Google, och på de speciellt utvalda intressepunkter som visar höjdpunkter för utländska besökare.

Svensk besöksnäring får genom Google Street View på visitsweden.coms karta en möjlighet att visa sina egna upplevelser i ytterligare en dimension.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081