23948sdkhjf

DFDS Seaways Oslobåt upprustad

DFDS Seaways Oslobåt, m.s. CROWN OF SCANDINAVIA, har just återvänt från varvet i Fredericia. Där har fartyget legat i två veckor för att genomgå omfattande renoveringar.
DFDS Seaways har nyligen investerat cirka 27,3 miljoner svenska kronor i en omfattande renovering ombord på sitt fartyg m.s. CROWN OF SCANDINAVIA som trafikerar linjen Köpenhamn-Oslo. Därmed följer rederiet upp ett initiativ som påbörjades redan förra året då även linjens andra fartyg, m.s. PEARL OF SCANDINAVIA, byggdes om för cirka 27,3 miljoner kronor.

Renoveringarna ombord på m.s. CROWN OF SCANDINAVIA inkluderar ombyggnader av kabintyperna Commodore de Luxe och Owners Suite som hör till fartygets högsta och mest efterfrågade kategori. Nu står helt nya lyxhytter redo att ta emot passagerare. Alla möbler i Commodore de Luxe och Owner Suites har ersatts med nya. Hytterna har således fått nya sängmiljöer med resårmadrasser, garderobskombinationer i valnötsträ, nya minibarer och 32-tums plattbildskärmar samt nya gardiner, mattor, lampor mm.

Under renoveringsarbetet har DFDS Seaways inte bara moderniserat befintliga hytter utan också byggt om några av dessa för att skapa fler sängplatser i lyxkategorin. För att möta en växande efterfrågan på lyxiga hytter med plats för fler än två personer, har rederiet också låtit bygga in extrasängar i form av en bäddsoffa i utvalda hytter - så kallade familjelyxhytter, som kan hysa totalt fyra övernattande passagerare. Sist men inte minst har man upprättat dörrar mellan några av de nya lyxhytterna så att passagerare som reser tillsammans, får direkt tillgång till varandras hytter.

Utöver renoveringar av hyttsektionen har DFDS Seaways även genomfört renoveringar av fartygets fyra restauranger i syfte att öka antalet sittplatser och skapa lokaler med ännu mer stämning och atmosfär. Således flyttades gourmetrestaurangen Marco Polo, till en plats med havsutsikt, medan bufférestaurangen 7 Seas och Explorer's Steakhouse på grund av stor efterfrågan utökats med 30 platser vardera. Även fartygets a la carte restaurang, Blue Riband, har genomgått en ombyggnad för att erbjuda gästerna större flexibilitet och komfort. Här har det varit särskilt viktigt att skapa mer utrymme för större grupper som Oslobåten har många av i samband med konferenser, fester och andra privata evenemang ombord. I samtliga restauranger har det även skett vissa ändringar av inredningen i samband med ombyggnaden.

En annan stor förändring har gjorts i fartygets klädaffär, som utökats till över 100 kvadratmeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078