23948sdkhjf

Svenskar vill fly från kylan

Nu har svenskarna tröttnat på snön och kylan. Efterfrågan på solresor hos Resia på ligger samma nivå som under rekordåret 2008.
Nu har svenskarna tröttnat på snön och kylan och söker värme och sol på annat håll. Resia, Nordens största privatägda resebyråkedja, märker väsentligt ökad bokning och efterfrågan på solresor.
– Försäljningen och bokningstakten för både vår och sommar samt för nästa vinter är mycket hög och i nivå med 2008 som var ett rekordår i Resias 36-åriga historia, säger Bo Jacobsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Resia.

Ute på Resias resebyråer runt om i landet märker man att svenskarna nu tröttnat på kylan här hemma. En del vill bort ”så fort som möjligt” och en del vill redan nu försäkra sig om en plats i solen till nästa vinter.
– Trycket i butik och på telefon är enormt. Allt från stora grupper och familjer till enskilda par som vill komma bort med kort varsel under våren eller som vill ha en speciell resa nästa vinter och bokar redan nu. Vissa har så lång framförhållning att det inte ens har producerats kataloger ännu, säger Bodil Sörman, resebyråchef på Resia i Skövde.

Att vi ser ljusare på tillvaron och det ekonomiska läget bekräftar man på Resia i Skövde där aktiviteten varit mycket hög det senaste:
– Nu kommer man in med glädje och entusiasm och har en helt annan tro på framtiden än för bara ett år sedan. Det pratas resor och man bokar, säger Bodil Sörman.

Men att man ska kunna fynda sin solresa är inte realistiskt. Även om utbudet är betydligt större våren 2010 än 2009, tror inte Bo Jacobsson att det kommer att finnas sista-minuten-biljetter till vrakpriser.
– Sista-minuten-biljetter kommer alltid att finnas men priserna ligger inte alls på den nivå vi är vana vid. När efterfrågan håller i sig, sänks inte priserna så mycket som annars och allt tyder på fortsatt stor efterfrågan på sol och värme. Men visst kan man fortfarande göra fynd om man är flexibel, säger Bo Jacobsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109