23948sdkhjf

Nobinas bussar felfriast

Sveriges största bussföretag har säkraste bussarna. Det visar färsk statistik från Bilprovningen där Nobina har betydligt fler godkända bussar än konkurrenterna.
Under det senaste kvartalet, november 2009 till januari 2010, hade Nobina Sverige över 80 procent godkända bussar i den årliga kontrollbesiktningen hos Bilprovningen. Godkända bussar innebär bussar som klarat kontrollbesiktningen helt utan anmärkningar vid första besöket. Det är väsentligt högre än den övriga bussbranschen som har cirka 50 procent godkända besiktningar.

Totalt har Nobina Sverige omkring 2100 bussar vilket utgör nästan en tredjedel av den totala vagnparken som körs i den offentligt upphandlade busstrafiken.

– För att uppnå det här resultatet har vi bedrivit ett långsiktigt arbete med förebyggande underhåll och förbättrade interna kontroller i verkstäderna. 2006 startade ett nära samarbete med Bilprovningen för att få en mera detaljerad uppföljning och bättre kunskap om hur vi kan höja trafiksäkerheten.
De trafikområden som kommit längst inom Nobina Sverige är Kalmar och Vänersborg, som hade över 90 procent godkända bussar under 2009. Under det senaste året har vi jobbat med grundorsaksanalyser och kompetensutveckling för att få fram en bättre grund för säkerhets- och servicearbetet, säger Jerker Nylund , Underhållschef på Nobina Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065