23948sdkhjf

Ersättningstrafiken otillräcklig!

Intresseorganisationen Kollektivtrafikant Sthlm kräver att SL bygger upp bättre ersättningstrafik. När det blir stora störningar som nyss räcker den nuvarande inte till.
I veckan valdes Mikael Sundström till ny ordförande för föreningen Kollektivtrafikant Sthlm. Kollektivtrafikant Sthlm är en resenärsförening för de som reser med SL-trafiken.

– Inte minst de senaste dagarnas kaos i SL-trafiken visar på betydelsen av att resenärerna i kollektivtrafiken organiserar sig och kräver en bättre kollektivtrafik. Det går naturligtvis inte att förebygga alla extrema vädersituationer, men det vi har sett de senaste dagarna är i högsta grad också en följd av spårsystem som kapacitetsmässigt har nått bristningsgränsen. Både tunnelbanan och pendeltågen är extremt störningskänsliga, vilket vi har sett åtskilliga exempel på de senaste åren, säger Mikael Sundström .

– Det är märkligt tyst om detta från politiskt håll. Då trafiken på Essingeleden stördes av Lodbrock-kraschen skrek en lång rad politiker att Förbifart Stockholm måste påskyndas så att bilisterna fick ett alternativ. Nu föreslår man ingenting, trots att vi vet att de spårutbyggnader som är planerade knappt klarar att parera befolkningsökningen, säger Mikael Sundström

– Entreprenörernas slimmade organisationer är naturligtvis också ett problem. Även om det är orimligt att fullt ut bygga organisationer efter extrema situationer så måste SL dimensionera ersättningstrafiken utifrån att vi idag lever med ett mycket störningskänsligt spårnät. Ersättningstrafiken måste vara större och kunna vara på plats snabbare. Vi ser gång på gång att man inte klarar att hantera de situationer som uppstår då det blir stopp i spårtrafiken. Och när folk i desperation nästan börjar slåss för att komma med ersättningsbussar har något gått allvarligt fel, säger Mikael Sundström

Mikael Sundström ersätter den avgående ordföranden Oskar Reimer, som blir andre vice ordförande. Till förste vice ordförande valde föreningen Gertrud Brorsson. Den tidigare vice ordföranden, Stella Fare, fortsätter i föreningens styrelse som ordinarie ledamot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062