23948sdkhjf

Kortinsamling hos Skånetrafiken

Skånetrafiken och duon Apokalyps har inlett ett samarbete för att hitta nya sätt att använda alla gamla magnetkort som fanns före Jojo-kortets intåg.
Sedan Skånetrafiken började byta ut sina gamla magnetkort mot nya Jojo-kort i slutet av oktober har högarna av gamla kort vuxit sig höga. Men vad gör man med tusentals gamla magnetkort? Jo, man tar hjälp av den välmeriterade duon Apokalyps, känd för gränsöverskridande design, och sina resenärer för att hitta på något spännande sätt att återanvända alla gamla magnetkort.

– Vi uppmanar våra resenärer att komma in med tips om vad man kan göra - här sätter bara fantasin gränser. Vi vill på det här sättet markera att eran med gamla magnetkort är slut och samtidigt göra en kul sak av det hela, säger Malin Johansson, marknadsansvarig för Jojo på Skånetrafiken.

De gamla magnetkorten har funnits sedan 1989 och i en rad olika utföranden och färger. De kort som Skånetrafiken nu vill förlänga livstiden på är alla tillverkade i PET-plast som går utmärkt att återvinna. Vad det hela slutar med är ännu för tidigt att säga, men både stora och små idéer är välkomna.

– Att jobba tillsammans med Apokalyps känns mycket spännande och vi tycker att det är oerhört roligt att de vill inleda ett samarbete med oss på Skånetrafiken. Apokalyps står ju för nya och okonventionella idéer. Och det blir inte sämre av att de just i dagarna har vunnit prestigefyllda Wallpapers designpris i klassen Best Recycling, säger Malin Johansson.

Det går fortfarande att byta gamla magnetkort till nya Jojo-kort på något av Skånetrafikens kundcenter eller återförsäljare. Värdet på det gamla kortet förs över till Jojo-kortet. Från och med 1 maj gäller bara Jojo-kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063