23948sdkhjf

Ryanair har inte levererat!

Flygbolaget Ryanair lämnade in en konkursansökan mot flygbussbolaget Fly By Coach. Ett sanslöst skamgrepp, de har inte levererat det de vill ha pengar för, kontrar bussbolaget.
Bussbolaget Fly By Coach startade för ett år sedan med syftet att konkurrera med Flygbussarna om kunderna mellan Stockholm och Skavsta. Ett av greppen var att Ryanair skulle marknadsföra uppstickaren genom att marknadsföra och sälja biljetter ombord på flygplanen. För detta vill Ryanair ha 1,3 miljoner kronor av Fly By Coach – pengar som de inte fått. För att kräva in pengarna har flygbolaget lämnat in en konkursansökan mot Fly By Coach till Stockholms tingsrätt. Ansökan var dock inte fullständig och kunde därför inte registreras – Ryanair har fram till den 8 mars på sig att komplettera sin ansökan.

Fly By Coachs vd Leif Svensson är knappast förvånad av flygbolagets agerande – snarare förbannad.

– Vi vill inte betala för något som inte har levererats. Att de föredrar att gå till tingsrätten i stället för att skicka en sedvanlig betalningspåminnelse är ett minst sagt oseriöst beteende. Och att de sedan inte ens klarar att lämna in en fullständig konkursansökan mot oss är helt makalöst. Någon konkurs blir det givetvis inte och även om jag är förbannad så vet jag att vi kan lösa det här på ett snyggt sätt, säger Leif Svensson .

Att företag och privatpersoner lämnar in konkursansökningar mot aktiebolag är ingen ovanlighet, enligt Stockholms tingsrätt. Det händer att helt felaktiga men fullständigt ifyllda konkursansökningar lämnats in som fått långtgående konsekvenser för det bolag som utsatts för det.

– Det är helt åt skogen att det kan gå till på det viset, i vårt fall gick det inte så långt som att vi fick en konkurs på falska grunder mot oss eftersom Ryanair dessbättre inte klarade av att lämna in alla uppgifter rätt. Tack vare det fick vi veta vad som var på gång, och nu stoppar vi det här, säger Leif Svensson.

Men helt smärtfritt blev det ändå inte för Fly By Coach. Enligt Leif Svensson kom uppgifter snabbt ut i pressen som indikerade att bussbolaget befann sig i ekonomisk knipa.

– Det stämmer inte alls, vi har pengar. Men vi vill inte betala för något vi beställt men inte fått, svårare än så är det inte, säger Leif Svensson.

Rt-forum.com har sökt Ryanair för en kommentar men ännu inte fått kontakt. Faktum enligt flera källor är dock att ombordförsäljningen av flygbussbiljetter till Fly By Coach ännu inte fungerar. På flera andra av flygbolagets destinationer ute i Europa går det att köpa flygbussbiljetter ombord – men det kan inte passagerarna på väg till Skavsta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078